Brunner-Kaminer
Startsidan Produkter/översikt Teknik Kontakt Återförsäljare Gratis björkvede
 
Brunner-Kaminer, Om Brunner
 

Brunner Kaminer

 

Brunner-kaminer levererar en kamin som eldas mot er befintliga skorsten. En öppen spis och braskamin med flera olika anslutningstoppar, huvar, till eldstaden. Huvar som överger energin till valt önskemål, bland annat som kakelugn, konvektionsluftshuv och vattenmantlad i ett vattenburet system.

Om Brunner

Ägaren av Brunner kaminer, Ulrich Brunner, har en filosofi att en kamin med god funktion och standard kan skapa en själ i ens liv och vardagsrum. För att detta skall vara möjligt krävs det en genomtänkt och god funktion av produkten man skall elda i. Brunner har levererat sina eldstäder genom generationer till ungsmurare och kakelugnsmakare i hela Europa och har med sitt mycket omsorgsfulla val av material och teknik blivit ledande leverantör till detta hantverkskunniga folk.

Ulrich Brunners devis:
” Nur das Beste ist gut genug für Ihren Kackelofen und Kaminen.”


("Endast det bästa är tillräckligt för Er kakelugn eller kamin." )

Brunner-Kaminer
Med dessa ord levererar Brunner-kaminer endast de bästa möjliga insatserna med brännkammarteknik och funktion för kunder med kvalitetskrav när det gäller insatser till muromramningar och kakelugnar.

 

Varför en kamin från Brunner

Att kunna sitta framför eldens ljusspel och samtidigt njuta av ljudet från knastrande ved skapar lust och harmoni hos betraktaren.
Kan värmespridningen från kaminen ledas till omgivningen på ett för huset bästa möjliga sätt kan många sköna stunder skapas framför eldstaden.

Brunner-kaminer har alla dessa möjligheter. Genom fem olika tekniska lösningar vad gäller värmeöverföring till rummet, vart och ett individuellt konstruerat till det system som passar er fastighet bäst, erhålls en kamin som är enkel att leva med.

Brunners genuina konstruktion gör det möjligt att välja anslutningstopp till eldstaden som överger energin till valt önskemål. Här kan ni läsa mer om de olika förbränningsteknikerna.

  • Normal varmlufts-kamin med kombinationsstrålning
  • Power streem huv för varmluftsöverföring
  • Stålningsenergi och lagring via gjutjärnstopp
  • Strålningsenergi och lagring i stengods, ”kakelugnsenergi”
  • Vattenburet system, vattenmantling
 

Nyheter & fördelar

Systemkaminer BSO och nya BSK
Tack vare detta moduluppbygda system är det möjligt att uppföra en kamin i ditt hem inom bara några timmar, så att du kan njuta av värmen och mysfaktorn som blir resultatet av den öppna elden.
 
NYHET! 45/101 i Tunnelutförande med vattenmantling
 
Nya produkter 2008 (pdf)
Ny teknik (pdf)
Ugnsteknik i toppklass
   

 
 

Fler alternativ

 
 
Vedspis, köksspisar & kökspannor från Lohberger  
Lohberger köksspisar & kökspannor  
Walltherm kaminer  
Walltherm kaminer